Economia 15/03/2012

La CEOE preveu que el dèficit públic es redueixi només fins al 6,1% aquest any

La patronal espanyola diu que la recessió comportarà la destrucció de 500.000 llocs de treball més al llarg del proper any

Efe
1 min

MadridLa CEOE ha calculat que les mesures d'ajustament impulsades pel govern espanyol corregiran el dèficit públic, tot i que no prou com per assolir l'objectiu del 5,3% que demana Brussel·les. Segons la patronal, el dèficit espanyol es rebaixarà fins al 6,1% aquest any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En l'informe sobre previsions econòmiques, l'organització empresarial considera que la situació dels comptes públics obligarà a fer un ajustament pressupostari "intens" i afegeix que el control sobre la despesa a les comunitats autònomes haurà de ser un dels eixos principals de la política econòmica.

La CEOE també recull unes previsions econòmiques dures per aquest 2012. Els seus càlculs preveuen un retrocés de l'1,6% del PIB i un creixement de l'atur fins als 5,5 milions de persones tant aquest any com el que ve. La taxa de desocupació escalarà fins al 23,9% el 2013.

L'informe augura que la recessió econòmica es traduïrà en una caiguda de l'ocupació al voltant d'un 3% o, el que és el mateix, 500.000 llocs de treball menys. De cara a l'any que ve, manté que continuarà la davallada en l'ocupació, tot i que amb menor intensitat.

Un cop controlada la prima de risc i amb l'efecte de les reformes estructurals fetes al llarg del 2012, l'any que ve la CEOE preveu que l'economia remunti un 0,7%. La demanda interna però, continuarà dèbil fins el 2014 i el sector exterior seguirà tenint un paper primordial en el creixement del PIB.

stats