Publicitat
Publicitat

El dèficit de la Generalitat puja al 3,9% per les inversions no comptabilitzades de Gisa

La Generalitat envia al ministeri d'Hisenda factures per valor de 405 milions no comptabilitzades que pugen dues dècimes el dèficit de 2011

El dèficit català de 2011 ha hagut de ser revisat a l'alça després que la Generalitat hagi comptabilitzat factures per valor de 405 milions de l'empresa pública de construcció Gisa, tal i com ha avançat el diari 'Expansión' i han confirmat a l'ARA fonts del departament d'Economia.

La Generalitat que assegura que es tracta "d'una regularització" d'una situació anterior, i és el pagament de 10 obres finançades pel mètode alemany, que no s'han de pagar al moment, però segons les recomanacions europees, sí que s'han de comptabilitzar. La majoria de les obres es van iniciar entre 2005 i 2006 i s'haurien d'haver comptabilitzat en els pressupostos respectius.

La nova xifra implica que les retallades que l'any passat va fer l'executiu d'Artur Mas van aconseguir retallar tres dècimes respecte l'últim dèficit registrat pel tripartit, que va ser del 4,2%.

Fonts de la Generalitat han assegurat que les fluctuacions entren dintre de la normalitat dels primers mesos de l'any, quan es defineixen els criteris exactes per al tancament del pressupost de l'any anterior que fa la Intervenció General de l'Estat. Segons aquestes fonts, les xifres definitives quedaran definides entre juny i juliol.

Més continguts de