Economia 01/06/2012

Catalunya registra un superàvit del 0,45% al primer trimestre de l'any

Montoro anuncia que les comunitats van entrar en equilibri pressupostari en el primer trimestre, segons la comptabilitat espanyola. Catalunya va registrar superàvit equivalent a un saldo positiu de 888 milions

Acn
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest divendres les dades d'execució pressupostària del primer trimestre del 2012 a les comunitats autònomes, que apunten a una reducció del dèficit fins al 0,45% del PIB en termes homogenis. Segons la comptabilitat espanyola, les comunitats van entrar en equilibri pressupostari al març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Catalunya ha registrat un superàvit del 0,45% als tres primers mesos, segons les xifres presentades per Montoro al consell de minitres, mentre que en el mateix període del 2011 va tenir un dèficit del 0,65%, una diferència de l'1,09%.

En termes quantitatius, Catalunya té un saldo positiu de 888 milions mentre que al 2011 era negatiu de 1.293 milions. Al conjunt de les comunitats autònomes el dèficit ha estat del 0%, mentre que al 2011 registraven un dèficit del 0,75%.

Montoro ha assegurat que les dades demostren que les comunitats estan fent "un gran esforç".Montoro ha apuntat que aquesta dada és gràcies a l'avançament de les transferències corresponents als mesos que van de juny a desembre. Si no es tinguessin en compte aquests avançaments, Catalunya registraria un dèficit del 0,46% i la diferència respecte al 2011 es reduiria perquè l'any passat va ser del 0,65%. Al conjunt dels territoris el dèficit se situaria al 0,45%

stats