ECONOMIA
Economia 18/04/2012

El govern espanyol diu que no està obligat a pagar els diners que deu de l'Estatut

El secretari d'estat d'Administracions Públiques assegura que segons la sentència del TC "només està obligat a dotar aquesta mena de partides pressupostàries si hi ha acord" i, segons ha dit, no n'hi ha. Beteta adverteix que intervindrà les autonomies que no compleixin amb el dèficit

Efe
2 min
El secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta

MadridEl secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, assegura que l'Estat no està obligat a pagar a Catalunya els diners que deu de l'Estatut per compensar la falta d'inversions, tal com recull la disposició addicional tercera. Beteta assegura que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut deixa clar que l'Estat "només està obligat a dotar aquesta mena de partides pressupostàries si hi ha acord", cosa que, segons ha dit, no s'ha donat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Les comunitats han de complir la llei, però l'Estat també l'ha de complir", ha dit Beteta en resposta a una pregunta de la portaveu socialista Meritxell Batet, que ha denunciat que els pressupostos de l'Estat vulneren els estatuts d'autonomia de Catalunya, Andalusia, Aragó, Castella Lleó, Balears i Extremadura.

En una intervenció a la comissió de pressupostos del Congrés, el secretari d'estat d'Administracions Públiques també ha deixat clar que Espanya complirà amb els objectius de dèficit "per més gran que sigui la magnitud a reduir", i ha advertit que no dubtarà a intervenir una comunitat autònoma si no fa els deures.

"Una comunitat podrà ser objecte d'intervenció si manifesta la impossibilitat d'atendre les seves obligacions financeres". ha dit.

Després que el Fons Monetari Internacional (FMI) afirmés aquest dimarts que l'Estat no complirà amb l'objectiu de dèficit del 3% fins al 2018, Beteta també ha deixat clar: "Complirem amb el dèficit. Que ningú tingui el més remot dubte, per més difícil que sigui la conjuntura, per gran que sigui la magnitud a reduir".

Beteta ha recordat que tant les comunitats autònomes com els ajuntaments, conscients de la situació econòmica, es van comprometre a complir amb aquests objectius.

"Si volem tenir credibilitat i generar confiança, hem de demostrar que la nostra paraula val alguna cosa, que no és fum, lluny del funambulisme financer", ha afegit.

stats