ECONOMIA
Economia 15/03/2011

El departament d'Empresa ofereix ajuda a les empreses catalanes al Japó

Mena també ha enviat una carta a les empreses japoneses amb seu a Catalunya en la qual els expressa la seva solidaritat en aquests moments i els ofereix el suport i l'ajuda del seu departament

Efe
1 min

BarcelonaEl departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat s'ha posat en contacte amb representants d'aquesta administració al Japó per conèixer i detectar les necessitats de les firmes catalanes instal·lades en aquest país i posar-se a la seva disposició per ajudar-les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquests moments, vint-i-quatre empreses catalanes desenvolupen la seva activitat al Japó, deu d'elles amb implantació al país nipó, mentre que set tenen una oficina de representació i set més realitzen allà una distribució comercial.

La conselleria que dirigeix Francesc Xavier Mena assegura, en un comunicat, que s'ha posat en comunicació amb l'oficina d'ACC10 a Tòquio "per conèixer i detectar les necessitats de les empreses catalanes i posar-se a la seva disposició i ajudar-les, fins a on sigui possible, en el que puguin necessitar".

Mena ha enviat, a més, una carta a les empreses japoneses amb seu a Catalunya en la qual els expressa la seva solidaritat en aquests moments i els ofereix el suport i l'ajuda del seu departament.

Les exportacions catalanes amb destinació al Japó representen el 30% del total de les exportacions d'Espanya i van arribar a un volum de 434,5 milions d'euros el 2010, amb un increment del 59% respecte a 2009.

Entre els productes que més s'exporten, es troba l'automoció, els productes químics, manufactures, carn i comestibles, a més de begudes, plàstics, alumini, màquines i aparells electrònics.

Respecte a les importacions, destaquen també els automòbils, la maquinària i els aparells mecànics, a més dels instruments d'òptica i fotografia, combustibles i cautxú, entre d'altres.

El volum d'importacions del Japó cap a Catalunya va ser, l'any passat, de 1.864,5 milions d'euros, amb un increment del 12% respecte a 2009.

stats