La despesa turística es dispara a Catalunya fins al febrer, malgrat la situació política

Els visitants estrangers cada cop gasten més al Principat

La despesa dels turistes estrangers que visiten Catalunya s'ha disparat els dos primers mesos de l'any, malgrat la situació política, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística.

Al mes de febrer la despesa dels turistes internacionals a Catalunya es va situar en 1.030 milions d'euros, amb un augment de l'11,14%. Només les Canàries van rebre més despesa dels turistes, 1.418 milions d'euros, malgrat que el seu creixement va ser inferior, de l'1,29%. On més va créixer la despesa, per sobre de l'augment de Catalunya, va ser a Andalusia, amb un 11,77%, fins als 664 milions d'euros. En el conjunt d'Espanya l'augment va ser del 4,7%.

Però en l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, Catalunya és clarament líder en creixement. La despesa dels turistes durant els mesos de gener i febrer a Catalunya va arribar als 1.942 milions d'euros, un 11,14% més que en el mateix període de l'any passat. En despesa absoluta només les Canàries es van situar per davant, amb 2.866 milions d'euros, però amb un augment de l'1,79%.

De fet, l'augment de la despesa turística els dos primers mesos de l'any al conjunt de l'Estat va augmentar un 5,15%, i cap comunitat, excepte Catalunya, va créixer dos dígits.

Però a més de liderar l'increment de la despesa total, Catalunya també va liderar l'augment de la despesa mitjana per turista. Cada turista estranger que visita Catalunya s'hi va deixar de mitjana 1.033 euros, amb un augment del 8,54% respecte al mateix període de l'any anterior, amb una despesa diària de 188 euros, un 17,69% més que els dos primers mesos de l'any passat.

L'augment de la despesa diària en el conjunt de l'Estat va ser del 5,14%, i la comunitat que va augmentar més, després de Catalunya, va ser les Canàries, amb un 8,18%.

Els turistes gasten més

Aquestes dades de l'INE demostren que els turistes que arriben a Catalunya cada cop gasten més diners, ja que mentre el nombre de turistes que van visitar Catalunya els dos primers mesos de l'any va augmentar només un 2,4%, la despesa va créixer més d'un 11%.

Catalunya continua sent la segona destinació preferida pels turistes estrangers, ja que va acollir un 24,1% dels visitants durant els dos primers mesos de l'any, mentre que el primer lloc l'ocupa les Canàries, amb un 28,2% dels turistes estrangers que visiten Espanya.