La despesa dels turistes estrangers creix un 7% a l'abril, fins als 1.210 milions

Catalunya és la segona comunitat on més gasten els visitants i el desemborsament diari també augmenta un 6%

Els turistes estrangers que van visitar Catalunya a l'abril van gastar 1.210 milions d'euros, un 7 % més que l'any anterior, segons l'enquesta Egatur difosa aquest dimecres per l'Institut d'Estudis Turístics (IET). La despesa mitjana per turista es va situar en 850 euros, un 3,7 % més, mentre que el desemborsament diari va créixer gairebé un 6 %, fins als 134 euros.

La despesa turística de Catalunya representa prop del 24% del total d'Espanya i les contribucions més grans provenen dels països asiàtics, França i els Estats Units. Així doncs, Catalunya és la segona comunitat autònoma on més ha crescut el desemborsament dels visitants, després de Madrid.

En el conjunt d'Espanya, la despesa dels turistes estrangers entre el gener i l'abril va arribar a la xifra rècord de 15.919 milions d'euros, un 7,2 % més que en el mateix període de l'any anterior. En els quatre primers mesos de l'any la despesa mitjana per visitant i per dia van augmentar un 2,6 % i un 4,4 %, respectivament. Més de la meitat d'aquesta despesa, en concret un 55,4%, s'atribueix a turistes del Regne Unit, Alemanya, països nòrdics i França.

L'increment en el nombre de visitants a l'abril, amb un 2,8 % més, així com de les despeses mitjanes per persona (953 euros) i dia (116 euros) són les causes principals de l'alça en aquest indicador.