Economia 09/01/2012

Normalitat a l'Aeroport del Prat, tot i la cancel·lació de 18 vols per la vaga de pilots d'Iberia

L'afluència de públic i les cues als taulells d'informació són les habituals d'un dia feiner

Acn
2 min
Panells informatius d'El Prat informen sobre vols cap a Madrid

BarcelonaL'Aeroport del Prat ha funcionat amb normalitat durant aquest dilluns al matí, tot i la cancel·lació de 18 vols amb origen o destí a Barcelona per la vaga de pilots d'Iberia. L'aerolínia ha informat que la cancel·lació dels vols s'ha fet amb anterioritat a la vaga, i això ha permès que els usuaris afectats ja estesin informats i no s'hagin registrat incidents destacables. L'afluència de públic i les cues als taulers d'informació han estat les habituals d'un dia feiner. La vaga dels pilots, convocats pel sindicat Sepla, s'ha fet per protestar contra la intenció de la companyia de crear una filial de baix cost i es repetirà el proper dimecres 11 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un dels usuaris afectats, Arturo Sánchez, ha explicat que tenia confirmat el vol Tel Aviv-Madrid-Bogotà, però que quan va arribar a la ciutat israeliana li van indicar que la connexió d'Iberia amb Madrid no existia. "Després de preguntat a tothom, la companyia El Al em va canviar el vol a Barcelona i des aquí podré volar a Bogotà", ha declarat. Aquest afectat ha qualificat de "caos" la gestió de la vaga, ja que ningú tenia informació i no l'havien informat prèviament. Sánchez ha lamentat que durant el transfer al Prat també ha hagut de voltar molt per informar-se de què havia de fer.

La majoria dels problemes s'han registrat en passatgers en trànsit que perdien la connexió per cancel·lacions de vols entre Barcelona i Madrid. Per contra, els usuaris de vols d'altres rutes han fet cua amb normalitat ja que no han patit cap afectació en els seus trajectes. Segons Iberia, "pràcticament tots" els passatgers afectats s'han recol·locat en altres vols de l'aerolínia i d'altres companyies.

La vaga de Sepla es repetirà el proper dimecres 11, però Iberia ha avançat que l'afectació serà molt similar a la d'aquest dilluns.

stats