Economia 23/08/2012

La crisi ha destruït mig milió de llocs de treball a Catalunya des del 2007

Segons un estudi de la UGT, la construcció lidera la destrucció d'ocupació, amb 203.553 llocs de treball perduts

Efe
1 min
TREBALLADORS A L'ATUR, FAMÍLIES EN CRISI
 Tot i que durant els últims dos mesos l'atur s'ha reduït per la contractació temporal de l'estiu, les cues de gent davant les oficines de Treball són una imatge cada cop més freqüent. El govern espanyol va anunciar ahir que els aturats sense prestació d'atur rebran, a partir d'ara, 450 euros si tenen almenys dos familiars al seu càrrec.

BarcelonaLa crisi econòmica ha destruït a Catalunya 500.000 llocs de treball d'ençà que va esclatar l'estiu del 2007, dels quals una mica més de 37.000 són conseqüència directa de les retallades en els serveis públics aplicades per l'Estat i la Generalitat en l'últim any i mig.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes dades apareixen reflectides en un informe elaborat pel sindicat UGT de Catalunya, que suma els llocs de treball perduts en el règim general de la Seguretat Social i en el d'autònoms en tots els sectors d'activitat, així com els del règim agrari.

La construcció lidera la destrucció d'ocupació, amb 203.553 llocs de treball perduts (el 51% del sector), seguit de la indústria, amb 152.155 (el 25% del sector), i els serveis, amb 129.826 (el 6% del sector), mentre que l'agricultura n'ha perdut 10.075 (el 23% del sector)

Camil Ros, secretari d'acció sindical de la UGT de Catalunya, ha advertit avui que la destrucció d'ocupació "continua en caiguda lliure" i que tot apunta que aquesta tardor els números creixeran encara més per l'efecte de les últimes mesures laborals aprovades pel Govern del PP, en especial, en el sector públic.

stats