ECONOMIA
Economia 02/03/2011

La diferència salarial entre homes i dones directius passa del 17 al 12%

Encara que a simple vista les dades mostren una major equiparació, la dona ha vist reduïda la seva diferència salarial respecte a l'home perquè la retribució masculina ha caigut respecte a anys anteriors

Helena Esteves
1 min

BarcelonaLa diferència salarial entre homes i dones directius ha passat d'un 17% l'any anterior a un 12% a l'actual, segons l'informe "Evolució de la igualtat retributiva durant la crisi" realitzat per l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i l'empresa consultora Icsa Grupo.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Encara que a simple vista les dades mostren una major equiparació, segons l'estudi, la dona ha vist reduïda la seva diferència salarial respecte a l'home, no per un efecte positiu en la seva major consideració professional i, per tant, salarial, sinó per que, segons el parer del president d'ICSA, Ernest Poveda, la retribució masculina ha caigut respecte a anys anteriors.

En quant a la presència de les dones en llocs directius, la quota ha baixat un 10% respecte a l'any passat, fins arribar a un 11,7%. Cal ressenyar, però, que l'any 2008, la quota de presència arribava gairebé al 20%. En aquest sentit, Poveda ha insistit en el gravíssim error que suposa "menysprear el talent que representa més de la meitat de la població". "Es veritat que la crisi limita les possibilitats de les empreses però no hauria de ser sinònim de major desigualtat entre home i dona", ha dit.

Al mateix temps, el professor de Recursos Humans d'ESADE, José María Gasalla, ha destacat que, malgrat que les empreses han manifestat la seva aposta per temes com la conciliació social i la igualtat, "les dades demostren que al final no es passa dels discursos o intencions, i la realitat és que es produeix una notable discriminació cap a la dona", ha afirmat.

stats