Publicitat
Publicitat

El govern espanyol veu "diferents" les expropiacions de Repsol i Red Eléctrica

Mariano Rajoy segueix molt atentament aquesta decisió i està totalment informat dels esdeveniments, segons fonts de la Moncloa

El govern espanyol està estudiant la decisió de Bolívia d'expropiar les accions de Red Eléctrica Española (REE) en una empresa transportadora d'energia, tot i que considera converses amb les autoritats bolivianes. Les seves primeres anàlisis indiquen que es tracta d'un cas "molt diferent" del d'YPF.

El president Mariano Rajoy segueix fil per randa aquesta decisió i està totalment informat dels esdeveniments i en contacte amb els titulars d'Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, i d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, respectivament, segons fonts de Moncloa.

En conèixer aquesta expropiació, aquests dos ministeris van analitzar la situació i van recopilar les primeres dades, que han portat el govern espanyol a considerar que hi ha notables diferències amb la decisió de l'Argentina d'expropiar el mes passat el 51% d'YPF.

Fonts del Govern han explicat a Efe aquesta primera impressió i han subratllat el total compromís de l'executiu amb els interessos d'empreses espanyoles a l'exterior.

El president de Bolívia ha fet aquest anunci durant la celebració del Dia del Treball al Palau de Govern de la Pau i ha justificat aquesta decisió en la insuficient inversió que ha fet Red Eléctrica en aquest país durant els últims 16 anys.

"Avui dia, novament, com a just homenatge als treballadors i al poble bolivià que ha lluitat per la recuperació dels recursos naturals i els serveis bàsics, nacionalitzem la Transportadora de Electricidad (TDE)", ha afirmat Morales durant aquest esdeveniment.


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT