Economia 01/05/2012

El govern espanyol veu "diferents" les expropiacions de Repsol i Red Eléctrica

Mariano Rajoy segueix molt atentament aquesta decisió i està totalment informat dels esdeveniments, segons fonts de la Moncloa

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol està estudiant la decisió de Bolívia d'expropiar les accions de Red Eléctrica Española (REE) en una empresa transportadora d'energia, tot i que considera converses amb les autoritats bolivianes. Les seves primeres anàlisis indiquen que es tracta d'un cas "molt diferent" del d'YPF.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president Mariano Rajoy segueix fil per randa aquesta decisió i està totalment informat dels esdeveniments i en contacte amb els titulars d'Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, i d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, respectivament, segons fonts de Moncloa.

En conèixer aquesta expropiació, aquests dos ministeris van analitzar la situació i van recopilar les primeres dades, que han portat el govern espanyol a considerar que hi ha notables diferències amb la decisió de l'Argentina d'expropiar el mes passat el 51% d'YPF.

Fonts del Govern han explicat a Efe aquesta primera impressió i han subratllat el total compromís de l'executiu amb els interessos d'empreses espanyoles a l'exterior.

El president de Bolívia ha fet aquest anunci durant la celebració del Dia del Treball al Palau de Govern de la Pau i ha justificat aquesta decisió en la insuficient inversió que ha fet Red Eléctrica en aquest país durant els últims 16 anys.

"Avui dia, novament, com a just homenatge als treballadors i al poble bolivià que ha lluitat per la recuperació dels recursos naturals i els serveis bàsics, nacionalitzem la Transportadora de Electricidad (TDE)", ha afirmat Morales durant aquest esdeveniment.

stats