Economia 30/05/2012

Els dipositaris espanyols retiren 31.500 milions d'euros dels bancs a l'abril

La retirada de dipòsits reverteix la tendència del mes anterior. Els dipòsits de particulars cauen un 1,9% en un sol mes

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaEls dipòsits privats als bancs espanyols van disminuir a l'abril en 31.500 milions d'euros, segons les estadístiques que ha publicat aquest dimecres el Banc Central Europeu, que indica que es reverteix la tendència respecte al març, quan van augmentar en 3.100 milions. Això vol dir que els privats van retirar aquesta quantitat de diners de les entitats financeres espanyoles, que compten en els seus balanços amb 1,63 bilions d'euros dels dipositaris privats, un 1,9% menys que el mes anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades dels dipòsits privats són especialment rellevants en un moment d'inestabilitat política a Grècia, a poques setmanes d'unes eleccions que podrien precipitar la seva sortida de l'euro i mentre existeixen nombroses veus d'alarma que alerten d'un possible efecte contagi a Espanya i dels vaticinis de diversos economistes, com Paul Krugman, que creuen que això podria desencadenar un 'corralito'.

Per contra, la informació del BCE mostra un lleuger increment dels dipòsits privats als bancs grecs, que van créixer en 400 milions a l'abril.

stats