Economia 04/02/2013

La direcció de Nissan confirma que el nou turisme es fabricarà a Barcelona

La multinacional assigna la producció d'un turisme que ha de crear 1.000 nous llocs de treball després que empresa i sindicats signessin un acord de reducció de costos

Elena Freixa
1 min
FÀBRICA DE BARCELONA 
 Un operari treballant a la Zona Franca, on hi ha poc més de 3.100 treballadors fixos i 340 de temporals.

BarcelonaLa multinacional japonesa Nissan ha confirmat aquest dilluns que Barcelona fabricarà un nou turisme que assegura el futur de la planta de la Zona Franca els propers anys. Es tracta d'una decisió esperada després que sindicats i empresa signessin la setmana passada un acord per a la reducció de costos i més flexibilitat al centre de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després del pacte entre les parts només faltava esperar que l'alta direcció de la companyia confirmés que la fàbrica catalana és la que acollirà aquest nou cotxe, del qual s'espera una producció de 80.000 unitats anuals a partir de mitjans del 2014.

Es tracta d'un canvi per a la planta de la Zona Franca, especialitzada fins ara en furgonetes i totterrenys. L'arribada del turisme suposarà inversions de 130 milions d'euros, assegurarà els llocs de treball i contribuirà a crear-ne 1.000 de nous, segons els càlculs de Nissan.

El president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el secretari d'Indústria de la petita i mitjana empresa del govern espanyol, Luis Valero, acompanyaran aquest migdia la direcció de Nissan a Barcelona en l'acte oficial de l'adjudicació del vehicle.

stats