Economia 29/05/2012

Un directiu de Bankia té un blindatge de 14 milions d'euros

El director financer de Bankia té assignada una paga milionària en cas que deixi l'entitat, que rebrà més de 23.400 milions en ajuts públics. El banc, però, assegura que no cobrarà "ni un euro", i que de l'acord ha de respondre Bancaixa

E. F.
1 min

BarcelonaAurelio Izquierdo, director financer de Bancaja, té assignada una paga de 13,91 milions d'euros que cobrarà en el moment que abandoni l'entitat. Així consta a l'informe anual del Banco Financiero y de Ahorros (BFA), matriu de Bankia, que ahir va ser aprovat pel consell d'administració de l'entitat. El mateix consell va presentar 7.263 milions d'euros de pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Izquierdo era la mà dreta de José Luis Olivas, president de Bancaixa, integrada a Bankia. Aquest el va catapultar fins al càrrec de director de negoci a Bankia, tot i que desavinences amb Rodrigo Rato el van fer abandonar la direcció de l'entitat i passar al Banco de Valencia poc abans que fos intervingut. Finalment va tornar a la direcció de Bancaja amb el càrrec de director financer.

Un portaveu de Bankia va declarar que el banc no té cap compromís firmat amb Izquierdo, i que és Bancaixa és qui ha de respondre per aquest acord i a través de la qual tenia el pacte. "Ni un sol euro de BFA es destinarà a pagar res a Izquierdo", han dit a l'ARA fonts de l'entitat.

La indemnització és la suma d'una pòlissa de jubilació, mort o invalidesa de 7,63 milions d'euros i una assegurança d'estalvi de 6,28 milions d'euros que cobrarà en cas de prejubilar-se.

stats