Economia 12/07/2012

Els nous directius de Novagalicia demanen perdó "per les males pràctiques" anteriors

El president i el conseller delegat del grup publiquen un anunci a la premsa titulat 'D'entrada, perdó'

Efe
1 min

Santiago de CompostelaEl president i el conseller delegat de Novagalicia Banco, José María Castellano i Cesar González-Bueno, han demanat avui perdó per les "males pràctiques" anteriors en arribar a l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La comunicació dels directius del banc gallec s'ha produït avui mitjançant un anunci en premsa, que titulen 'D'entrada, perdó'.

Castellano i González-Bueno expliquen que la seva carta pretén transmetre "il·lusió i confiança en aquest gran projecte per a Galícia", però demanen abans "disculpes en el nom del banc pel que es va fer en l'etapa anterior", encara que reconeixen que "és la nostra obligació fer-nos-en càrrec".

En el text es refereixen a les preferents, que afecten a Galícia unes 43.000 persones per més de 900 milions d'euros, i diuen: "Demanem perdó per l'error d'haver comercialitzat preferents entre els nostres clients particulars sense suficients coneixements financers, causant-los així problemes tan greus".

També demanen el perdó dels ciutadans "per les abusives indemnitzacions que van percebre alguns exdirectius de les antigues caixes" i "per algunes inversions poc prudents que es van realitzar en el passat".

"Avui –assenyalen– garantim que no tornarà a passar res semblant".

Del futur, ressalten que l'entitat es troba "en ple procés de recapitalització" i expliquen que "les ajudes públiques, les rebudes i les que estan en tramitació, ens confereixen una garantia de futur i solvència".

Segons la seva opinió, l'actual situació és "una oportunitat única per canviar la manera de funcionar d'un banc" i "per a Galícia és l'última oportunitat de tenir un banc propi".

stats