Els directius de Venca compren l'empresa catalana de moda 'online'

La companyia amb seu a Vilanova i la Geltrú era propietat del grup suís 3SI i va facturar 53 milions d'euros l'any passat

Una part de l'equip directiu de l'empresa de moda catalana Venca, liderada pel director general, Jordi González, ha comprat la companyia al grup suís  3SI per un import que no s'ha facilitat. Aquesta operació arriba un any i mig després que Venca es posés a la venda i es va tancar el 17 de gener. La nova societat que gestionarà la companyia es diu Digital Lola. 

El 2016 la companyia va facturar 53 milions d'euros, un 6% més que un any abans, segons González, que ha qualificat la situació financera de Venca d'"estable i sòlida" i ha apostat per donar l'"impuls definitiu" al negoci de venda per internet. La nova societat també tindrà a l'accionariat la directora financera i de recursos humans,  Paz Usandizaga; el director de TIC, Jordi Badia, i el director d'operacions, Joan Alemany.

"Aquesta operació representa una magnífica oportunitat per construir un projecte independent, sòlid i amb grans expectatives de futur", explica González. Segons l'executiu també permetrà accelerar el desenvolupament digital i la internacionalització del negoci: "Aquests dos eixos fonamentals ens ajudaran a impulsar el posicionament de Venca com una de les cinc grans referències de moda espanyola en el seu segment".

En l'actualitat, la companyia, que té la seva seu a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i una plantilla d'unes 400 persones, aconsegueix la meitat de la seva facturació en línia i la seva botiga a internet rep més de 2 milions de visites. Actualment la col·lecció de Venca es comercialitza, a més de  Espanya, en països com França, Bèlgica, Portugal o Rússia, entre d'altres.