Mercat de fitxatges
Economia Directius 28/09/2022

Twitter s'endú una directiva de TikTok (i la resta de fitxatges de la setmana)

Setmana de canvis a les direccions de màrqueting i vendes i també a direccions generals

4 min
La seu de Twitter a San Francisco

BarcelonaEl ball de directius aquesta setmana té una mica de tot: des de direccions de màrqueting i vendes fins a direccions generals. Destaca el fitxatge de Twitter, que s'endú la cap de màrqueting de la seva competidora xinesa, TikTok. El mateix passa en el món start-up: la plataforma Cobee roba la cap de gestió de persones a Cabify, l'aplicació de VTC. A continuació us enumerem els moviments més destacats de la setmana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Twitter fitxa Blanca Rodríguez Macia com a nova directora de màrqueting a Espanya

La famosa xarxa nord-americana Twitter ha fitxat Blanca Rodríguez Macia com a responsable de màrqueting a Espanya. Rodríguez compta amb una llarga trajectòria en gegants de la tecnologia: durant quatre anys va ser cap de màrqueting i consum a Deliveroo; també va ser responsable de vendes a Google durant més d'un any i, fins ara, era la mànager de màrqueting al sud d'Europa a la xarxa social xinesa TikTok. Prèviament havia treballat a Zipcar, Thinketer i Mediaset.

François Lacombe, nou director general a Danone Iberia

Danone ha nomenat finalment un nou director general per a la seva filial ibèrica, després de cinc mesos amb el lloc vacant des de l'adeu de l'anterior CEO, Daniel Ordóñez, que va fitxar per Oatly. El seu successor serà el francès François Lacombe, que fins ara era el vicepresident d'operacions a Europa i porta més de 25 anys a la companyia.

The Fork nomena Joan Muñoz nou director de vendes de la companyia

The Fork, la plataforma de restauració de TripAdvisor –abans també coneguda com El Tenedor–, ha fitxat el barceloní Joan Muñoz per ser el nou director de vendes de la companyia per a Espanya. Muñoz va estudiar publicitat i relacions públiques a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i també a la Universitat de Milà. Compta amb més de deu anys de trajectòria en l'àrea de vendes per a start-ups. Abans de la seva incorporació a The Fork, va treballar a Sunday App, on va liderar les vendes a Espanya, Itàlia i Portugal.

Colonial nomena Begoña Orgambide García consellera dominical

La immobiliària Colonial ha designat Begoña Orgambide nova consellera dominical del Consell d'Administració, en substitució de Javier López Casado, que va morir. La proposta d'Orgambide prové de Finaccess, un dels accionistes significatius del grup, que compta amb un 14,83% de Colonial. La nova consellera dominical és la responsable de relació amb els inversors de Finaccess des del 2016.

TCN remodela la seva cúpula amb la marxa de Juncal Cucullo i Clara Esteve

La marca catalana de roba de bany i íntima TCN va canviar de mans el 2019, quan va ser adquirida pel grup Nath, i ara s'ha vist obligada a reformular part de la seva cúpula després que la seva directora general, Juncal Cucullo, hagi sortit de la companyia només un any després d'entrar-hi. També n'ha sortit la directora creativa, Clara Esteve.

Merck nomena una nova directora de comunicació i una nova responsable d'afers públics

La companyia de ciència i tecnologia Merck ha fet canvis en el seu comitè executiu a Espanya: ha promocionat Alba Ruiz al càrrec de directora de comunicació i també Elisa Díaz com a responsable d'afers públics. Alba Ruiz ja feia vuit anys que treballava a l'empresa i substitueix al càrrec Virginia Galvín, que passarà a ser la cap de comunicació per a tot Europa. Abans de treballar a Merck, Alba Ruiz havia estat en empreses com Prisa o Globomedia. D'altra banda, Elisa Díaz és economista i doctora en economia, i porta treballant a l'empresa des del 2017. Díaz també és directora i professora distingida del Kozmetsky Center of Excellence in Global Finance (EUA) i assessora sènior a l'Oficina Econòmica del president del govern espanyol.

Ceca Magán Advocats incorpora Santiago Torent com a soci i líder de l'oficina a Barcelona

Ceca Magán incorpora Santiago Torent per dirigir la seva oficina de Barcelona. El nou soci del departament de mercantil i reestructuracions compta amb una dilatada experiència executiva, havent assumit funcions directives en els deu últims anys. A la seva carrera destaquen les etapes a Crowe Horwath, on va liderar la pràctica de reestructuracions, i a Lener, exercint en mercantil i dirigint l'oficina de Barcelona. Durant la seva trajectòria ha participat en operacions de gran repercussió, entre les quals destaquen l'assessorament en el concurs de Fagor i l'operació de reestructuració del Grup CNA. A aquesta incorporació s’hi afegeix la de la sòcia de l'àrea processal a l'oficina de Barcelona, Patricia Rosell, per unir-se als socis de l’àrea que conformen aquest despatx en l'àmbit nacional.

ASG Homes fitxa David Castro com a nou responsable de sòl i adquisicions a Espanya

La promotora residencial alemanya ASG Homes, que compta amb una cartera d'actius sota gestió de més de 2.000 milions d'euros ubicats entre Alemanya i Espanya, ha fitxat el consultor immobiliari David Castro Bermejo per liderar l'àrea de sòl i adquisicions a Espanya. Abans d'arribar a ASG, Castro era el director territorial centre de la consultora immobiliària 3 Capital Real Estate.

Cobee fitxa Celia Selmes com a nova responsable de gestió de persones

La scale-up de gestió de plans de beneficis per als empleats Cobee ha fitxat una ex-Cabify per liderar la gestió de persones a nivell global. Es tracta de Celia Selmes, qui fins als últims quatre anys havia estat la responsable d'aquest mateix càrrec a Cabify, la plataforma de VTC espanyola. Abans també havia ocupat el càrrec de directora de persones a Sngular. Selmes és graduada en psicologia per la Complutense de Madrid.

stats