Economia 25/12/2011

La directora de l'FMI alerta que "l'economia mundial està en perill"

En declaracions a la publicació francesa 'Journal de Dimanche', Christine Lagarde creu que l'Eurozona arrossega al desastre els països emergents

Ara
1 min
Journal de Dimanche, 25 desembre 2011

Barcelona"L'economia mundial està en perill", i la culpa la té Europa, que arrossega els països emergents. És l'advertiment que la directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, llança aquest diumenge, dia de Nadal, en declaracions a la publicació francesa 'Journal du Dimanche'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Lagarde veu l'euro en "una situació perillosa", i creu que l'eurozona arrossega la resta de països del món cap al desastre econòmic i financer, fet que comporta el risc d'explosió social. Tal com ho veu la directora de l'FMI, Europa se submergeix en la recessió i frena el comerç mundial i la producció. I la seva crisi financera s'escampa com "una crisi de confiança en el deute públic i en la solidesa del sistema financer".

Per aquesta raó, segons Lagarde, la Xina, el Brasil i Rússia revisen les previsions de creixement a la baixa. "Aquests països són sensible a aquests factors d'inestabilitat", afegeix.

A final de gener, l'FMI farà públiques les seves previsions sobre l'economia mundial. Fins ara es calculava que el creixement seria del 4% el 2012. Però Lagarde adverteix que aquesta xifra es revisarà.

stats