Economia 08/07/2016

Baixen a la meitat les incidències a Vueling

L'aerolínia registra retards en un de cada quatre vols de sortida del Prat, menys de la meitat que fa una setmana

Marc Amat
1 min
IAG integra les aerolínies Iberia, British Airways, Vueling i Aer Lingus.

BarcelonaDe mica en mica Vueling va tornant a la normalitat després del caos operatiu d'aquestes darreres setmanes, que la companyia va atribuir a la vaga de controladors francesos i que va provocar nombroses cancel·lacions i retards.

Si dissabte passat el nombre d'afectats per vols de la companyia amb sortida del Prat es va enfilar fins als 24.000 i el percentatge d'operacions amb incidències registrades era al voltant del 65%, aquest divendres la xifra s'ha reduït considerablement. Així, entre les dotze de la nit i les nou del vespre, el nombre de vols afectats per retards s'ha situat pròxim al 25%, segons càlculs realitzats per aquest diari. Tenint en compte que la capacitat mitjana dels vols de Vueling és de 260 places i que, segons dades de la mateixa companyia, la seva ocupació mitjana supera el 90%, el nombre de passatgers afectats per retards aquest divendres frega els 10.000, prop de 15.000 menys que ara fa sis dies.

Concretament, dels 164 vols de la companyia que s'han enlairat aquest divendres del Prat, 41 ho han fet amb retard. El gran gruix d'incidències s'han concentrat entre les dotze del migdia i les tres de la tarda, en una de les franges horàries amb més operacions de Vueling. Un 65% dels 32 vols que s'han enlairat entre aquestes hores ho han fet amb retard. Segons la companyia, aquest divendres tan sols s'ha produït una cancel·lació en un vol a Màlaga.

stats