Economia 17/10/2012

El 'banc dolent' es dirà Sareb i tindrà 90.000 milions en actius com a màxim

El govern espanyol té previst aprovar el decret el 16 de novembre. El banc assumirà béns immobles de bancs i crèdits del sector immobiliari i de la construcció

Efe
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos

BarcelonaEl govern espanyol aprovarà el proper divendres 16 de novembre el reial decret per posar en marxa el 'banc dolent', que quedarà limitat a 90.000 milions d'euros d'actius, segons ha informat aquest dimecres el ministeri d'Economia. El nom definitiu serà Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu és que el consell de ministres aprovi la norma que desenvolupa la creació del Sareb, de manera que es pugui complir el calendari i pugui començar a operar a principis de desembre.

Sareb serà una societat anònima que podrà tenir com a accionistes el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), bancs, asseguradores, fons d'inversió i fons de capital de risc.

El 'banc dolent' assumirà béns immobles de les entitats financeres amb un valor superior a 100.000 euros; crèdits al sector promotor, immobiliari i de la construcció superiors a 250.000 euros per prestatari, així com participacions de la banca en immobiliàries.

Amb tot això i tenint en compte el descompte al qual es transfereixin els actius al 'banc dolent', la societat podria tenir entre 85.000 i 90.000 milions d'euros en actius.

A més, la societat tindrà un consell d'administració amb un mínim de 5 membres i un màxim de 15, dels quals un terç hauran de ser independents.

stats