Economia 21/02/2012

Les dones cobren un 22% menys que els homes tot i treure millors notes

Segons el secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, aquest desequilibri suposa un "llast" per a la competitivitat i el desenvolupament econòmic de l'estat espanyol

Efe
2 min

MadridEl salari anual mitjà de les dones és un 22% inferior al dels homes, una desigualtat que suposa un "llast" per al desenvolupament econòmic i la competitivitat de l'estat espanyol que el govern de Rajoy vol combatre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat aquest dimarts el secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, durant la presentació dels cupons que l'ONCE dedica al Dia de la Igualtat Salarial, que se celebra demà, dimecres, i al Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març.

Moreno ha assenyalat que iniciatives com les de l'ONCE contribueixen a conscienciar la societat sobre la distància salarial existent entre homes i dones a l'Estat, una realitat contra la qual "cal lluitar els 365 dies de l'any".

El secretari d'estat ha mostrat el seu "absolut compromís" per eradicar la "xacra" de la desigualtat salarial que persisteix en tots els sectors, modalitats de contracte i categories, i que "hauria de posar vermella" part de la societat.

Més nota, menys sou

Segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), el salari mitjà anual de les dones és un 22% inferior al que perceben els homes, tot i que són elles les que obtenen millors qualificacions a la universitat. A més, les dones han de treballar gairebé dos mesos més a l'any que els homes per guanyar el mateix.

"Quin sentit té que una de les parts del nostre sector poblacional més productiva, més preparada i capacitada tingui menys capacitat salarial i menys capacitat de promoció? Això constitueix un llast per al nostre desenvolupament econòmic i la nostra pròpia competitivitat", ha subratllat Moreno.

"Està clar que la dona ha posat un peu fora de casa, però l'home no l'ha posat a dins", ha opinat en relació a la coresponsabilitat i la conciliació, dos aspectes en què el govern tractarà d'incidir.

Pla contra la discriminació salarial

Així, i entre les mesures que ha enumerat i que ja va anunciar la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, el secretari d'estat ha assenyalat que "pròximament" presentaran l'esborrany del pla especial contra la discriminació salarial.

Per la seva banda, la vicepresidenta del consell general de l'ONCE, Teresa Palahí, ha destacat que la iniciativa dels dos cupons mostra el compromís i voluntat d'aquesta organització per tractar d'eliminar les desigualtats. En total, l'ONCE posa a la venda deu milions de cupons que commemoren el Dia de la Igualtat Salarial i el Dia Internacional de la Dona.

stats