Economia 03/10/2011

L'economia catalana alenteix el creixement fins al 0,7% en el segon trimestre

La demanda exterior és l'única que tiba de la recuperació, mentre la interna cau dos punts des del juny

Ara
1 min

BarcelonaEl producte interior brut (PIB) de Catalunya ha registrat un creixement interanual del 0,7% en el segon trimestre de 2011, quatre dècimes per sota del període anterior, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La demanda exterior és la que ha empès el creixement del PIB, ja que hi ha aportat 2,7 punts, mentre que la demanda interna s'ha reduït en dos punts.

El creixement interanual del PIB a Catalunya està en la línia que ha registrat Espanya, mentre que al conjunt de la Unió Europea l'economia creix un 1,7%, segons un comunicat d'aquest institut.

El conjunt de la UE ha deixat enrere el dinamisme del segon trimestre de 2010, quan el PIB va arribar a créixer un 1% intertrimestral.

Respecte a aquesta taxa intertrimestral, el creixement del PIB de Catalunya ha estat del 0,2%, la mateixa variació que ha registrat la Unió Europea-27.

Segons l'Idescat, aquestes dades mostren que "l'escenari de sortida de la recessió a Catalunya i Espanya és de més lentitud que en el conjunt de la UE, tant pel calendari com per la seva intensitat".

stats