Economia 11/06/2012

El govern espanyol insisteix que el rescat reforça la solvència

El ministeri d'Economia assenyala que l'ajuda serà una fortalesa per a tot el sistema financer. Referma que el Tresor mantindrà el calendari d'emissió de deute previst

Efe
1 min

BarcelonaEl ministeri d'Economia ha fet pública una nota en la qual assenyala que l'ajuda aprovada el dissabte per la Unió Europea per recapitalitzar la banca espanyola no només "no soscava les condicions actuals del deute públic, sinó que en reforça la solvència".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat del Tresor Públic, Economia recorda que un sistema bancari sòlid i degudament capitalitzat redueix els passius contingents de l'Estat i contribueix a reforçar la sostenibilitat del deute espanyol.

En aquest sentit, el Tresor mantindrà el calendari previst d'emissions de deute i reitera el seu compromís amb els mercats de capitals, de la mateixa manera que el Govern seguirà amb el programa de consolidació fiscal i les reformes estructurals de l'economia amb les quals s'ha guanyat la confiança dels seus socis europeus.

Els ministres de Finances de la zona de l'euro van acordar dissabte concedir a Espanya fins a 100.000 milions d'euros per recapitalitzar la banca, un mecanisme de finançament que es durà a terme a través de Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que rebrà els fons del Fons Europeu d'Estabilitat Financera.

En la nota, Economia recorda que el Espanya "conservarà la plena responsabilitat" d'aquesta assistència financera, de la qual serà avaladora, i assenyala que la quantitat màxima fixada garanteix un marge suficient per cobrir les necessitats de capital de les entitats financeres en el pitjor dels contextos possibles.

Així mateix, aclareix que les condicions del paquet d'ajuda afecten únicament els bancs i no impliquen mesures addicionals de política fiscal o econòmica, part de les que ja ha adoptat el govern espanyol.

stats