REFORMA LABORAL

La reunió es pot allargar el cap de setmana

Sindicats i govern espanyol acorden no donar detalls de la reunió sobre les pensions

El govern espanyol vol evitar la vaga general però ni el ministeri de Treball ni els sindicats es plantegen cedir en l'edat de la jubilació

La reunió entre el ministre de Treball, Valeriano Gómez, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, es celebra aquesta tarda envoltada de secretisme després que ambdues parts hagin acordat no donar detalls de les negociacions fins que aquesta finalitzi. No se'n coneix ni el lloc ni l'hora, però sí que es pot allargar durant el cap de setmana.

Aquest matí el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha exposat que la reunió de Treball amb els sindicats per tractar la reforma de les pensions forma part d'una sèrie de contactes que també es duran a terme amb empresaris i grups polítics "perquè quan aprovem la llei el proper 28 de gener ho fem amb el màxim consens. Amb aquest ànim anem a la reunió".

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Rubalcaba ha afegit que la reforma de les pensions és "un dels temes claus per al futur de la nostra societat, i volem que els ciutadans ho entenguin així". Ha insistit que les pensions actuals no tenen a veure amb aquesta reforma, que ha de permetre "garantir que els que avui tenen 30 o 40 anys tinguin la possibilitat de cobrar una pensió". 

No ha volgut anticipar "res" sobre la proposta que el govern farà arribar als agents socials. Ha exposat que el sistema de pensions és sòlid i ha lamentat que hi ha gent gran que pensa que es tocaran les seves pensions amb aquesta reforma, i no és així. Ha posat com a exemple la família del ministre de Foment, José Blanco, per concloure que la natalitat disminueix i els anys que es viuen després de la jubilació augmenten.

Etiquetes

Més continguts de