Economia 19/07/2018

L'edificació a Barcelona cau un 3% fins al juny

Els projectes visats a Catalunya creixen un 3,9% i els arquitectes denuncien que no és estructural

Ara
1 min
La Cambra de Comerç veu un “canvi de cicle” en el sector de la construcció.

BarcelonaNi pisos nous ni rehabilitació. Preocupació al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya per l'evolució de la construcció residencial a Catalunya. Durant el primer trimestre la ciutat de Barcelona va registrar una caiguda del 3% en el nombre de visats, i al conjunt de Catalunya l'evolució va ser positiva, però només del 3,9%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els arquitectes consideren que el creixement no és estructural, malgrat que la superfície visada ha crescut un 10%. El raonament d'aquesta interpretació és que els 2,25 milions de metres quadrats visats es corresponen a 4.346 projectes, però el creixement és accentuat sobretot per les grans promocions. Els de més de 10.000 metres quadrats han crescut un 33%.

"Estem anant a la baixa i són dades preocupants perquè la zona més vital de Catalunya està caient", ha dit avui la presidenta del col·legi, Assumpció Puig, que ha apuntat a l'afectació per la crisi política de l'octubre.

Puig ha optat per desplegar el Pacte Nacional per la Renovació Urbana, una iniciativa que el Govern va acordar impulsar fa un any i que es va paralitzar amb l'aplicació del 155. "No estem fent els deures a nivell de societat i administracions", s'ha queixat Puig.

stats