ENERGIA
Economia 20/02/2011

Les elèctriques ingressaran 2.000 milions dijous amb la segona emissió del dèficit de tarifa

Fonts del sector calculen que és possible que calgui una emissió de deute al mes fins al juny per cobrir el deute pendent de gairebé 13.000 milions

Efe
1 min

BarcelonaLes companyies elèctriques ingressaran els 2.000 milions d'euros de la segona emissió del dèficit de tarifa aquesta setmana, probablement dijous, segons han confirmat fonts del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Probablement, uns 1.040 milions d'aquest import tornaran a correspondre a Endesa, mentre que Iberdrola n'obtindrà 602 i Gas Natural uns 224 milions d'euros. Serien les mateixes quantitats que van cobrar aquestes empreses amb la col·locació dels primers 2.000 milions d'aquest deute que s'ha acumulat amb el dèficit tarifari.

Segons les dades de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) el total que es devia a les elèctriques ascendia a 16.694 milions d'euros. Al ritme actual, i per complir amb la normativa, el Tresor haurà d'haver emès aquest deute la primera setmana de juliol.

Per tant, si queden gairebé 13.000 milions pendents de col·locar i quatre mesos de termini, és previsible que es faci una nova emissió cada mes.

stats