Economia 25/04/2014

Les grans elèctriques presenten ofertes fixes anuals fins a 100 euros més cares que el preu regulat

Les xifres van des dels 687 euros que ofereix EDP per 3.000 quilowatts hora fins als 723 euros d'Endesa

Europa Press
1 min

MadridLes comercialitzadores elèctriques de referència, entre les quals figuren Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, EDP Espanya i E.ON, han presentat a la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) ofertes fixes anuals fins a 100 euros més cares que el preu voluntari al petit consumidor (PVPC ), segons ha informat el regulador.

Al marge d'aquest càlcul, en el comparador de preus del regulador s'aprecia que, per a un consumidor de 3,3 quilowatts de potència i 3.000 quilowatts hora (kWh) anuals de consum, el cost anual del PVPC ascendeix a 650 euros, enfront dels 723 euros de l'oferta més cara de les presentades per les elèctriques.

La comercialitzadora amb l'oferta anual més baixa és EDP, amb 687 euros anuals, superior als 696 euros d'Iberdrola, els 714 euros d'E.ON, els 718 euros de Gas Natural Fenosa i els 723 euros d'Endesa.

Aquestes ofertes es presenten com a part del nou mecanisme de revisió de preus, en el qual, a part de la facturació d'acord amb l'evolució del mercat, s'ofereixen alternatives als consumidors com aquesta oferta fixa anual. Les comercialitzadores de referència estan obligades a presentar aquestes ofertes.

La CNMC adverteix que la seva contractació s'ha de fer "després de comparar acuradament altres ofertes disponibles al mercat" i recomana als usuaris "prudència" a l'hora de decantar-se per alguna d'elles.

stats