ECONOMIA
Economia 14/10/2011

Salgado diu ara que l'Estat té un coixí de 4.000 milions per complir amb el dèficit

Insisteix que tot i l'incompliment de les comunitats i les privatitzacions frustrades l'executiu complirà l'objectiu "irrenunciable" de reduir el dèficit públic al 6% del PIB

Efe
2 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Elena Salgado, ha revelat aquest divendres que l'Estat ha ingressat 2.000 milions d'euros no pressupostats a través de la subhasta de l'espectre radioelèctric, que juntament amb 2.000 milions estalviats en el pagament d'interessos del deute donen un marge de 4.000 milions per aconseguir l'objectiu de dèficit a final d'any, del 6% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Tenim 4.000 milions d'euros de marge, quatre dècimes de dèficit, per complir amb l'objectiu de dèficit", ha assegurat Salgado després de la reunió i del consell de ministres.

Salgado també ha dit que no es prendran mesures per pal·liar la falta d'ingressos per la venda d'Aena i de Loteries, ja que considera que hi ha un "matalàs suficient" per absorbir aquesta carència.

La vicepresidenta econòmica ha recordat que la subhasta de l'espectre radioelèctric entre les operadores de telefonia ha suposat ingressos en caixa de 1.800 milions d'euros, i que hi haurà una altra subhasta per valor d'uns 200 milions d'euros en els primers dies de novembre.

A més, el pagament per interessos de deute de l'Administració General de l'Estat serà "almenys 2.000 milions menys del pressupostat", circumstàncies per les quals l'Estat té una situació "millor" del que calculava.

Salgado també ha sortit al pas d'alguns anàlisis que s'han publicat els últims dies a causa del recent canvi metodològic dels càlculs de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i dels quals es podria desprendre la desviació de l'objectiu de dèficit.

Ha subratllat que 15.000 milions de despesa que es computaven en l'últim trimestre ara s'han repartit entre els dos primers, de manera que la xifra total de l'any romandrà invariable, i no superarà el 6% del PIB.

A més, Salgado ha afegit que "en pocs dies" es faran públics resums dels plans d'equilibri econòmic-financer de les comunitats autònomes, de manera que es pugui seguir el compromís de dèficit autonòmic.

stats