ECONOMIA
Economia 07/06/2011

El govern espanyol no farà cas de Brussel·les i descarta apujar l'IVA

Elena Salgado diu que res del que proposa la Comissió Europea és el que ha de fer Espanya "en aquest moment". Tampoc li sembla oportú abaixar les cotitzacions socials

Efe
1 min
Elena Salgado

MadridLa vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, ha descartat, per "inoportunes" per a Espanya, les recomanacions de la Comissió Europea (CE) sobre la reducció de les cotitzacions a la Seguretat Social i l'augment de l'IVA, i ha dit que aquestes mesures caldria estudiar "dins de no sé quantes legislatures".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Aquesta recomanació no la seguirem a curt termini. Dins de no sé quantes legislatures, quan les reformes donin els seus efectes, serà ocasió de veure què diu la Comissió Europea", ha afirmat la ministra d'Economia en declaracions als periodistes al Senat.

Per Salgado, la recomanació de l'organisme comunitari està formulada "en termes lleugers i suaus".

Ha explicat, en definitiva, que res del que proposa la Comissió és el que ha de fer Espanya "en aquest moment".

La prioritat, segons les seves paraules, és dinamitzar el consum i la demanda interna al país, i per això, després de la pujada del valor afegit fa un any, un nou augment d'aquest impost no té marge ara.

A part de la necessitat d'estimular el consum, la qual cosa implica no apujar de nou l'IVA, Salgado ha manifestat que "no sembla oportú" abaixar les cotitzacions socials, especialment perquè el govern espanyol està immers en el redisseny del model de pensions, i les cotitzacions precisament serveixen per cobrir-ne els costos.

stats