Economia 04/07/2012

25.000 empleats de la llar deixen la feina en negre

1 min

El nou pla per fer aflorar el treball domèstic en negre a Espanya ha permès que es regularitzin 25.000 treballadors, una xifra "que no suposa un increment significatiu", segons la valoració que ahir va fer el mateix secretari d'estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos. El 30 de juny va vèncer el termini perquè aquests treballadors (treballadores, la majoria) fessin els tràmits per incorporar-se al règim general de la Seguretat Social.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Uns 35.000 empleats de la llar han quedat en l'economia submergida després d'aquest canvi i el govern espanyol va advertir ahir que centrarà l'atenció en ells perquè vagin regularitzant la seva situació aviat. Es tracta de treballadors que tenen diversos pagadors, ja que els que ja tenien un contracte fix en alguna casa han quedat inclosos al règim general de la Seguretat Social de manera automàtica.

Burgos va reconèixer que, de moment, el pla per regularitzar el treball domèstic en el que menys ha contribuït és a fer aflorar treballadors que fins ara desenvolupaven la tasca en negre. El responsable de la Seguretat Social va afegir que aquest objectiu s'haurà d'estudiar al Parlament i amb els agents socials ben aviat.

Malgrat tot, va defensar les mesures adoptades pel PP perquè s'ha aconseguit millorar la protecció del sector i dignificar les condicions laborals dels treballadors.

stats