La Generalitat va mobilitzar més de 55 M€ en ajudes a emprenedors el 2015

Més de 5.000 empreses van rebre suport del programa Catalunya Emprèn durant l'any passat

El programa Catalunya Emprèn de la Generalitat va impulsar durant el 2015 més de 5.000 projectes emprenedors, segons ha indicat aquest dilluns el conseller d'Economia i Empresa, Jordi Baiget, durant la presentació del seminari Ecosistema Emprenedor Català.

El Govern va mobilitzar més de 55 milions d'euros entre ajudes directes a emprenedors, línies de finançament i subvencions per a la creació i consolidació d'empreses. Entre altres resultats, Baiget ha destacat que la Xarxa Emprèn, formada per 118 entitats, va atendre 30.000 emprenedors i va ajudar a crear 3.600 noves empreses, amb una aportació de 4,6 milions d'euros durant l'exercici.

D'altra banda, la iniciativa Start-up Catalonia, que compta amb sis acceleradores arreu del territori català, va ajudar 80 empreses, que van facturar 14,2 milions d'euros conjuntament. El pla també va donar suport a 20 companyies per avançar cap a la internacionalització.

A més, la Generalitat va donar suport a més de 630 treballadors autònoms, respecte els 362 que se'n van beneficiar l'any passat, a través del programa Consolida't, i va concedir 232 préstecs per un import proper als 13 milions d'euros.

El conseller ha avançat la renovació del programa per dos anys més el 2017 i ha reforçat la seva intenció de consolidar Catalunya com a referent en emprenedoria a Europa. Baiget ha posat èmfasi en l'objectiu de la Generalitat perquè aquest tipus de projectes "siguin una guia per aconseguir el país que volem".