Un estudi vol analitzar l'"ADN empresarial" d'Europa per comparar-lo amb el dels Estats Units i Israel

Un grup d'empresaris pretén descodificar els elements d'èxit i fracàs dels emprenedors europeus i esbrinar què els diferencia d'altres regions

Un grup d'empresaris, liderat pel Consell Internacional d'Empresaris i Emprenedors (Entreps), ha presentat aquest dimarts una iniciativa que aspira a descodificar els elements d'èxit i fracàs dels emprenedors europeus i comparar-los amb els del mateix col·lectiu als Estats Units i Israel. El president d'Entreps, Joaquín Boston, ha explicat a l'agència Efe durant l'acte celebrat a Brussel·les que el projecte "permetrà començar a analitzar amb una eina que hem validat, l'ADN empresarial dels europeus, país per país".
 
Aquesta aplicació ha estat dissenyada gràcies a l'ajuda de diferents companyies, ha anunciat Boston, que ha afegit que amb l'aplicació esmetada es vol estudiar el "codi genètic" de 10.000 emprenedors dels 28 països de la Unió Europea (UE). Entre altres coses, s'analitzaran factors com "el comportament, l'experiència i la capacitat alfanumèrica o de comunicació", ha afirmat. Quan es disposi d'aquesta informació, s'establirà una comparació primer entre els empresaris europeus i després amb els dels Estats Units i Israel, que són especialment innovadors, ha afegit.
 
Aquesta primera presentació a Brussel·les pretén servir per "construir l'equip d'empreses, institucions i governs que col·laboraran amb nosaltres per analitzar aquest ADN empresarial", ha explicat Boston. La iniciativa aspira a recollir fons en l'àmbit comunitari per finançar el projecte. "Tenim suport de la UE, que ens està donant visibilitat. De moment no hem demanat fons, però serà el següent que farem", ha afirmat.
 
D'aquí a dos mesos començaran l'anàlisi i en dos anys l'hauran d'executar, però avisen que aquest procés serà més ràpid si disposen de recursos europeus. El secretari general de l'Associació Europea de Cambres de Comerç i Indústria (Eurochambres), Arnaldo Abruzzini, ha explicat a l'agència Efe que es tracta d'un "projecte interessant perquè és un dels elements que giren al voltant de la idea d'impulsar l'esperit empresarial a Europa". El director d'afers europeus del Banco Santander també ha donat suport al projecte per descodificar l'ADN empresarial dels europeus en la seva intervenció