Economia 15/12/2011

Els petits empresaris alerten la Generalitat de l'efecte dòmino d'endarrerir els pagaments

Les patronals adverteixen que hi haurà empreses que no podran garantir la paga de Nadal als seus empleats si no cobren de l'administració. Els comerciants temen que afecti la campanya de vendes de Nadal

Ara
1 min

Barcelona"Aquesta mesura d'endarrerir els pagaments als proveïdors pel problema de tresoreria de la Generalitat arriba en el pitjor moment, que és quan les empreses han de pagar les nòmines i les pagues de Nadal." Ho adverteix el president de Pimec, Josep González, en declaracions a l'Ara.cat. "Ja fa temps que els pagaments van tard i a més a més hi ha un problema de finançament i de crèdit, perquè els bancs no en donen", es queixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

González assegura que entén que "hi ha un problema amb Madrid que s'hauria de resoldre d'una vegada, perquè no pot ser aquesta falta de comprensió i de compromís". Però tot i així demana al Govern "que intenti negociar realment cas per cas". "També podria intentar emetre un document de reconeixement de deute perquè els empresaris puguin intentar que els serveixi per aconseguir crèdit, tot i que els bancs no hi estan gaire oberts", proposa.

El punt de vista de González és compartit per la Cecot, la patronal terrassenca, que també ha recordat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que "moltes empreses esperen els pagaments de l'administració per fer front al que han de pagar al seu torn". I per Foment del Treball, hi ha hagut "falta de previsió per part de la Generalitat".

Un altre sector que tem l'efecte dòmino és el comerç, que creu que aquesta mesura frenarà el consum, ja reduït respecte d'altres anys, de la campanya de Nadal. "Esperàvem augmentar les vendes un 3% o un 4% per Nadal, però si hi ha endarreriments i pagues extres que queden pendents, no ho aconseguirem", assegurava un representant de la Confederació de Comerç a Catalunya Ràdio.

stats