ECONOMIA
Economia 18/04/2011

Les empreses amb beneficis hauran d'assumir el cost de les prejubilacions

El ministre de Treball anuncia enduriments de les sancions per combatre l'economia submergida

Agències
2 min

MadridEl ministre de Treball, Valeriano Gómez, ha assegurat que les empreses que presentin beneficis hauran d'assumir el cost de les prejubilacions. En declaracions a Catalunya Ràdio, Gómez ha afirmat que és injust que utilitzin l'atur com un sistema per externalitzar part de la despesa per reordenar la companyia. "Hi ha atur quan el treballador busca activament feina. Si no la busca, si es jubila, no ha de percebre la prestació per desocupació; i si ho fa, ho ha de pagar l'empresa", ha comentat. El ministre també ha avançat que s'enduriran les sancions contra l'economia submergida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tal com ha publicat aquest matí El País, el govern espanyol ja té redactat l'esborrany que s'incorporarà com una esmena a la tramitació de la llei general de seguretat social o en el decret llei de polítiques actives d'ocupació. Les dues normes estan pendents d'aprovació al Congrés.

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, el ministre Valeriano Gómez s'ha referit també al pla de prejubilacions i reajustament de la plantilla de Telefònica, on es preveuen uns 6.000 acomiadaments i ha criticat la companyia per anunciar aquesta mesura el mateix dia que es feia públic el pagament de bons multimilionaris per als seus principals directius.

Pel que fa l'enduriment de les sancions contra l'economia submergida, Gómez ha dit que s'enduriran i ha negat que el pla inclogui una amnistia per als que regularitzin la seva situació. "Es tracta de facilitar tot el que signifiqui posar-se al corrent dels pagaments a la Seguretat Social. Amb més terminis, si fos necessari! Però el més important que han de saber empreses i treballadors és que, vençut aquest termini, de 3, 4 o 5 mesos, les sancions s'enduriran", ha explicat.

stats