Economia 28/10/2015

Els fabricants carnis reivindiquen la seguretat dels productes davant l'informe de l'OMS

Les empreses defensen els seus controls alimentaris i rebaten que l'informe de l'OMS no fa distincions entre la gran diversitat de productes i processos

Elena Freixa
2 min
Els talladors de pernil volen reconeixement / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa indústria càrnia espanyola fa front comú per defensar la seguretat dels seus productes davant el recent informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que constata una relació entre el consum de carn vermella i carns processades i el risc de desenvolupar certs tipus de càncer. L'estudi, entomat amb cautela per part de les empreses, també comença a rebre les primeres rèpliques per la poca concreció i distinció que fa dels productes fets amb aquesta carn.

"En ho prenem amb tota la preocupació i també amb optimisme, perquè fem les coses bé", ha defensat el director general d'Embotits Noel, Joan Boix. Ha esmentat que el document no analitza producte per producte i ha constatat que els usos o abusos que puguin donar-se dins la indústria farien variar per força el pronòstic del producte que s'ofereix al consumidor.

El congrés de l'AECOC que se celebra aquest dimecres i dijous a Barcelona i que reuneix la indústria del gran consum ha estat l'escenari en què el sector ha fet una crida a la calma entre els consumidors. El director de Noel ha insistit en els "alts nivells de seguretat i innovació" dels seus processos.

La seva no ha estat l'única veu que ha entrat a valorar les conclusions de l'OMS. El president de la patronal CEOE, Joan Rosell, ha fet una crida a la prudència, perquè "no tot el que s'està dient és 100% veritat". Ha remarcat que cal fser prudents perquè de la indústria de la carn en depenen "moltes empreses i molts treballadors".

Rosell ha instat l'OMS a mesurar l'efecte dels missatges que llança i ha fet una defensa aferrissada de la feina de la indústria espanyola per no arriscar mai quan el que està en joc són "productes de màxima qualitat i absolutament avaluables al consumidor".

Les empreses defensen la carn en una dieta equilibrada

stats