Les empreses de l'Íbex-35 van guanyar un 16% més l'any passat

El selectiu, amb el Santander al capdavant, va registrar uns beneficis de 43.485 milions d'euros

Les empreses que conformen l'Íbex-35 van generar uns beneficis de 43.485 milions d'euros durant el 2017, un increment del 16% respecte a l'any anterior. Aquesta xifra recull els comptes de 34 de les 35 empreses que formen part del selectiu espanyol, ja que Siemens Gamesa té un exercici fiscal diferent de la resta i encara no ha presentat els resultats.

La companyia que va obtenir més guanys durant el 2017 va ser novament el Santander, amb uns beneficis de 6.619 milions d'euros, fet que suposa un increment del 6,7% respecte als resultats del 2016. L'entitat va millorar resultats tot i l'adquisició de Banco Popular, ja que va registrar ingressos de plusvàlues per valor de 897 milions d'euros. Després del Santander, les empreses que van guanyar més son ArcelorMittal (3.670 milions), BBVA (3.519 M€), Inditex, Telefónica i Iberdrola.

D'altra banda, la companyia que va registrar un benefici més baix va ser Cellnex, amb 33 milions d'euros, que va retallar els guanys en un 17,5% el 2017 a causa dels costos de les noves inversions. Tot i així, l'empresa que va reduir més el resultat va ser Técnicas Reunidas, que malgrat que va registrar un benefici de 64 milions d'euros, el va retallar en un 54% respecte a l'exercici anterior.

Durant l'exercici del 2017, cap empresa de l'Íbex-35 va tancar l'any amb pèrdues, segons les dades que les mateixes companyies remeten a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Actualment conformen el selectiu espanyol Abertis, Acciona, Acerinox, ACS, Aena, Amadeus, ArcelorMittal, Bankia, Bankinter, BBVA, CaixaBank, Cellnex, Colonial, Dia, Enagás, Endesa, Ferrovial, Gas Natural Fenosa, Grifols, IAG, Iberdrola, Inditex, Indra, Mapfre, Mediaset España, Meliá, Merlin, Red Eléctrica, Repsol, Sabadell, Santander, Siemens Gamesa, Técnicas Reunidas, Telefónica i Viscofan.

Més continguts de