Les empreses avalen apujar el sou mínim per sobre dels 1.000 euros, segons Infojobs

A Espanya hi ha el doble de dones que d'homes per sota del mileurisme

La pujada del salari mínim interprofessional (SMI) a Espanya és una mesura que avalen la majoria d'empreses, que consideren que la xifra ideal serien 1.015 euros al mes i 14 pagues, segons un estudi d'Infojobs i Esade. L'augment efectiu que defensen els empresaris equivaldria a un salt del 55%, si es compara amb els 655,2 euros de sou mínim legal en vigor a Espanya.

L'estudi preguntava a les empreses quin creia que havia de ser el SMI, i els demanava una xifra. A la mateixa pregunta, els treballadors enquestats també demanaven un increment similar, del 57%, equivalent a situar-lo en els 1.029,8 euros.

Les conclusions de l'estudi retraten les diferències salarials que persisteixen a Espanya entre treballadors de diferents sexes. Així, un 18% de dones certifiquen que cobren menys de 1.000 euros, tot i fer una jornada de vuit hores, un percentatge que duplica el dels homes.

L'edat també és un element de precarietat: el 44% dels joves menors de 25 anys tampoc arriben al llindar del mileurisme. Els ingressos per sota dels 1.000 euros també són una constant per a un de cada tres empleats amb estudis bàsics a Espanya.

El retrat del mercat laboral espanyol del darrer any certifica una millora des del punt de vista dels llocs de feina oferts per les empreses, segons les dades d'Infojobs. El nombre de vacants a Catalunya va augmentar un 37%, deu punts més que la mitjana espanyola.

Això equival a quasi mig milió de vacants detectades al mercat català al llarg del 2015, i la millora va arribar a totes les categories professionals, segons l'informe.