Economia 08/03/2011

Zapatero: "Rajoy demana un pla com déu mana, doncs que parli amb Déu i li digui quin pla cal fer"

Rebat la proposta de Rajoy de fer més centrals nuclears perquè "el petroli és el que alimenta els vehicles"

Miquel Codolar
2 min

Madrid"Rajoy demana un pla com déu mana, li demano que parli amb Déu i li digui quin pla cal fer", ha exposat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Ha afegit que "com que no sap i espera que li digui algú, que faci això". Ha defensat que "nosaltres hem posat vint mesures en marxa i esperem que el PP en digui una de sola, a no ser que també el petroli pugi per culpa meva". Ha defensat el pla energètic com a "sistemàtic, coherent, pensat, articulat i de llarg abast". "Si sabem que hi ha marge d'estalvi, hem d'estalviar", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les crítiques del PP a les mesures, ha indicat que "són inadmissibles les comparacions com recordar-se de l'energia nuclear en aquest moment, perquè no arreglen el preu del petroli, que és el que alimenta els vehicles i el sector del transport". Ha argumentat que no calen més nuclears perquè "a més avui l'Estat no té un problema de potència energètica instal·lada, el problema és que hi ha una energia de la qual depenem molt, que és el petroli i està al preu més alt de la història". També ha dit que "si el govern no hagués fet res se'ns criticaria per no haver fet res".

El president espanyol ha indicat que els últims anys s'ha reduït la intensitat energètica que consumeix l'Estat i ha posat en valor les vint mesures de divendres passat perquè "davant circumstàncies excepcionals cal prendre mesures excepcionals a tot arreu, i estructurals o de llarg abast". Ha indicat que les mesures transitòries s'han pres tenint en compte les recomanacions dels organismes internacionals. Ha afegit que el govern espanyol està disposat a seguir dialogant i arribar a acords "més profunds respecte al mix energètic".

stats