Economia 14/07/2012

Els locals d'oci nocturn alerten que la pujada de l'IVA encarirà entrades i consumicions i obligarà a acomiadar treballadors

La FECASARM afirma que hi ha molt negocis "al límit de la seva supervivència"

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general de la Federació catalana d'activitats recreatives musicals (FECASARM), Joaquim Boadas, ha alertat que la pujada de l'IVA del 8% al 21% encarirà les entrades i les consumicions i obligarà a acomiadar treballadors. En declaracions a l'ACN, Boadas ha dit que hi ha molts locals i discoteques que estan "al límit de la supervivència" i ha assegurat que aquesta mesura les farà tancar. Ha considerat que la pujada de l'IVA farà que els empresaris pugin els preus de l'entrada i de les consumicions i això comportarà una reducció dels clients o que els clients que hi van consumeixin menys. Amb tot, menys facturació per als locals que "es veuran obligats a tancar i acomiadar gent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Boadas ha alertat que aquesta pujada suposarà un cop mortal per a molts negocis, que ja estan patint dificultats. Ha afirmat que no només hauran d'apujar preus sinó que també es veuran obligats a acomiadar personal com a conseqüència de la previsible davallada de clients. El secretari general de la FECASARM ha considerat que amb mesures com aquesta "s'està fent un mal favor al mercat laboral" perquè ha reivindicat que fins ara eren un dels sectors que podia oferir feina a la gran quantitat d'aturats. "Serà fatal per al sector", ha conclòs Boada.

stats