Economia 11/03/2013

Centenars de persones envolten amb una cadena humana els accessos d'Ercros a Flix

Una marxa lenta de vehicles recorrerà dimecres la Ribera d'Ebre

Acn
2 min

FlixProp de 800 persones han envoltat amb una cadena humana les dues portes d'accés de l'empresa Ercros de Flix (Ribera d'Ebre) com acció protesta per l'ERO anunciat que afecta més de 150 treballadors. L'acció reivindicativa, que s'ha iniciat minuts abans de les cinc de la tarda, ha enllaçat la porta de personal amb la de mercaderies. Treballadors, familiars i veïns arribats de diferents municipis de la comarca han mostrat un cop més el seu suport al conjunt d'empleats afectats per l'expedient de regulació ocupacional. El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Flix, Francesc Barbero, ha dit que l'acció d'aquest dilluns s'emmarca en les accions programades per fer demanar la retirada de l'ERO.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sota el lema 'Pel futur de Flix, lliguem-los ben curt' Barbero ha explicat que el posicionament del consistori i de tot el muncipi és "ferm" i que les accions protesta seguiran aquesta mateixa setmana, tot i que amb una intensitat inferior després de la flexibilitat mostrada per Ercros el passat divendres. Tot i així, el tinent d'alcalde ha anunciat que una marxa lenta de vehicles recorrerà aquest dimecres a la tarda la comarca de la Ribera d'Ebre com una acció més contra el desmantellament de l'empresa al municipi que afecta el 75% del personal que hi treballa.

Barbero ha dit que les negociacions estan en un "punt decisiu" i ha recordat que seguiran el proper dijous i divendres a Madrid. Amb tot, el tinent d'alcalde ha exposat que d'haver posat "seny" des d'un principi, no hagués calgut el pas intermedi de les darreres setmanes.

Un cop formada la cadena humana, treballadors i membres del consistori s'ha reunit a una de les portes i han llegit un breu manifest on han assegurat seguir treballant per evitar el desmantellament de l'empresa. En un dels extrems de la cadena hi havia el treballador més jove d'Ercros, fet que simbolitza "la lluita pel futur de l'empresa al municipi".

stats