Economia 09/06/2016

El govern espanyol aprovarà divendres els nous accessos ferroviaris al port

La inversió pujarà a 150 milions, que aportaran Adif i l'Autoritat Portuària de Barcelona

Xavier Grau
1 min
La vicepresidenta en funcions abans de clausurar el SIL.

BarcelonaEl consell de ministres aprovarà aquest divendres els convenis signats amb la Generalitat que són necessaris per a la construcció dels nous accessos ferroviaris al port de Barcelona, segons ha anunciat aquest dijous la vicepresidenta en funcions del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, a l'acte de clausura del Saló Internacional de la Logística (SIL).

Els nous accessos ferroviaris al port comportaran una inversió total de 150 milions d'euros, dels quals l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries Adif n'aportarà 77,4 i l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) 72,6.

Els dos convenis als quals donarà el vistiplau el govern espanyol són la cessió dels terrenys de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Adif, que el govern català va aprovar en la seva reunió d'aquest dimarts, i el conveni per al finançament dels accessos.

La llum verda a l'obra arriba amb retard per la llarga negociació de les parts. La part més difícil de la negociació va ser la cessió dels terrenys de FGC a Adif, que es va encallar perquè el gestor d'infraestructures espanyol volia cobrar el peatge als trens de FGC que passin per la nova via. Finalment els trens de l'operador català podran circular de forma gratuïta.

La vicepresidenta ha destacat la col·laboració entre totes les parts, que ha permès arribar a un acord satisfactori. Un cop el govern espanyol aprovi els convenis, les obres podran sortir a licitació. Segons va anunciar el conseller de Territori, Josep Rull, fa unes setmanes, les obres dels nous accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona haurien d'estar enllestides l'any 2018.

stats