Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El govern espanyol espera que Brussel·les revisi l'objectiu de dèficit abans de divendres

El consell de ministres aprovarà el sostre de despesa amb un nou objectiu

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha avançat que el consell de ministres de divendres aprovarà el sostre de despesa per a les administracions públiques, que inclourà un nou objectiu de dèficit per al 2012. El govern espanyol entén que en les pròximes hores, i un cop hagi enviat a Brussel·les les dades que apunten que el 2011 es va tancar amb un 8,51% de dèficit real, Europa enviarà a l'Estat una nova xifra. Si no és així, l'Estat haurà de fer un ajustament de 44.000 milions per complir amb els objectius marcats del 4,4% del PIB. L'ARA ja va avançar que el govern espanyol va obrir negociacions amb Brussel·les per revisar la xifra de dèficit.

En una entrevista a RNE, Beteta ha apuntat que el govern espanyol espera poder assolir un acord amb Brussel·les perquè es modifiqui l'objectiu de dèficit del 2012, perquè en el moment en què va quedar establert en el 4,4% la previsió era que l'Estat registrés creixement, però la realitat és que l'economia espanyola caurà un 1%.

"La lògica de les coses farà que les institucions comunitàries i el govern d'Espanya assoleixin un acord que es plasmarà als pressupostos", ha dit Beteta.

El nou sostre de despesa limita l'acció de totes les administracions i passarà pel Consell de Política Fiscal i Financera que, segons ha avançat Beteta, es convocarà a principis de la pròxima setmana.

El secretari d'Estat ha assegurat que aquest nou sostre de despesa és fonamental per a la confiança. "No es tracta de ser els primers de la classe, sinó de recuperar la credibilitat", ha dit.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT