Economia 29/12/2012

El govern espanyol augmenta l'horari dels funcionaris, que podran treballar fins a les 6 de la tarda

Els empleats públics passaran de treballar 35 hores setmanals a 37,5. L'horari fix de presència serà de 9.00 a 14.30 hores o de 9.00 a 17 hores, però s'hi introduirà flexibilitat

Ara / Efe
1 min

MadridEl 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) publica aquest dissabte la resolució del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques que fixa els horaris i la jornada laboral dels funcionaris estatals durant el 2013. El calendari fixat marca que la jornada setmanal queda establerta en 37 hores i mitja. D'aquesta manera, es consolida l'increment de l'horari derivat dels canvis normatius introduïts el 2012, fins a les 1.664 hores anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La jornada laboral es distribuirà de 9.00 a 17.00 hores en jornada completa, o de 9.00 a 14.30 hores en jornada de matí. La resta de temps fins a completar el total de jornada es distribuirà de forma flexible, a partir de les 7.30 hores i fins a les 18.00 hores.

La nova instrucció redueix d'una hora a només 30 minuts l'horari d'interrupció per menjar, facilitant que la jornada finalitzi mitja hora abans. També redueix els dies d'assumptes propis a tres, en lloc dels sis fixats fins ara.

A més, almenys la meitat de les vacances s'hauran de fer entre el 16 de juny i el 15 de setembre, concentrant, per tant, una part de les vacances en el període de menor activitat, però permetent que l'altra part pugui gaudir-se en altres períodes.

Així mateix, permet en determinats àmbits el tancament de les instal·lacions a causa de la inactivitat estacional de determinats serveis públics, per exemple en els centres docents durant els períodes no lectius.

stats