ECONOMIA
Economia 05/01/2012

El govern espanyol exigeix a les comunitats autònomes que suprimeixin 400 organismes públics

L'executiu convoca els consellers d'Economia aquest gener per examinar la situació del sector públic. Dels 500 organismes de l'Estat que s'havien d'eliminar el 2010, només se'n van suprimir 69

Ara
1 min
Consell de ministres

BarcelonaEl govern espanyol vol aprimar les estructures de l'administració per fer front a la crisi i és per això que exigirà a les comunitats autònomes la supressió de 431 organismes públics en el proper Consell de Política Fiscal i Financera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu ha convocat els consellers d'Economia aquest mes de gener al Consell de Política Fiscal i Financera per examinar la situació del sector públic empresarial i reduir-lo, per tal d'estalviar costos i ajudar a corregir el dèficit públic.

Tal com s'esperava, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que el consell de ministres ha analitzat un informe del ministeri d'Hisenda que xifra en més de 4.000 els organismes, fundacions i consorcis que formen part de l'entramat de l'administració pública i que necessàriament cal disminuir.

"És una tasca compartida de l'Estat, dels governs autonòmics i de les corporacions locals redimensionar el sector públic per millorar el control del dèficit", ha assenyalat.

Sáenz de Santamaría ha indicat que el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera revisarà l'informe aprovat pel govern de Zapatero el 2010 en què es fixava com a objectiu eliminar 515 entitats públiques o alts càrrecs. Segons Sáenz de Santamaría, d'aquests 500 organismes només se n'han suprimit 69.

stats