ECONOMIA
Economia 10/05/2012

El govern espanyol nega la intervenció de Bankia tot i prendre'n el control

L'Estat mantindrà el 45% de l'entitat amb la conversió de 4.465 milions que va donar en préstec el 2010

Ara
1 min
RELLEU A BANKIA  José Ignacio Goirigolzarri dóna la mà al seu predecessor, Rodrigo Rato, que va dimitir dilluns pressionat pel govern espanyol.

BarcelonaEl ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya han consumat l'entrada al capital del grup BFA-Bankia. En un comunicat, el ministeri nega que l'operació representi una intervenció, tot i que reconeix que "aquesta decisió representarà el control públic". Efectivament, l'Estat serà l'únic accionista de la matriu Banco Financiero y de Ahorros (BFA), entitat que acumula els actius immobiliaris tòxics. A la vegada, BFA serà la propietària del 45% de Bankia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sistema escollit per facilitar l'entrada en el capital ha estat la conversió en accions de les participacions preferents que el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) va prestar el desembre del 2010. Això suposa que l'Estat capitalitzarà 4.465 milions. La nota del ministeri de Luis de Guindos destaca que no hi ha cap risc per als clients i accionistes de Bankia. L'entitat compta amb 10 milions d'accionistes.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats