ATUR
Economia 11/02/2011

El govern espanyol pagarà a les empreses els costos de contractar treballadors

Amb aquesta mesura, que costarà 400 milions d'euros, Valeriano Gómez, ministre de Treball, espera reduir la taxa d'atur

Redacció
1 min
Rubalcaba i Valeriano Gómez, després del consell de ministres / EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha anunciat avui que pagarà a les empreses els costos de la contractació de treballadors. Ho farà només durant els propers 12 mesos i només en els casos en què es contractin treballadors que estan a l'atur o que siguin menors de 30 anys. Així ho ha anunciat aquesta tarda Valeriano Gómez, ministre de Treball, després del consell de ministres celebrat a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gómez ha anunciat que a les empreses de menys de 250 treballadors ("la gran majoria de les que hi ha a Espanya") se'ls pagarà el 100% d'aquests costos. En el cas de les empreses més grans de 250 treballadors, l'Estat pagarà un 75% del total. El cost d'aquest programa serà de 400 milions d'euros, la meitat dels quals sortiran del ministeri de Treball. La resta sortiran dels altres ministeris, que hauran de reduir despeses.

El ministre de Treball creu que aquest serà un estímul sense precedents "a les últimes dècades" per fomentar la contractació de treballadors. "El programa només durarà dotze mesos i serà transitori", ha insistit Gómez.

Per altra banda, el ministre també ha confirmat la fi de l'ajuda de 400 euros per a aquelles persones a les quals se'ls ha acabat el subsidi d'atur. Valeriano Gómez ha admès que el govern ha canviat de política: "Ara serem menys passius i centrarem els nostres esforços a ajudar els aturats a recol·locar-se". Com a part d'aquesta ajuda, Gómez ha anunciat que s'ha canviat la regulació de les agències privades de col·locació. L'objectiu d'aquesta reforma és obrir la possibilitat de crear convenis entre aquestes agències i els serveis públics. A més, s'oferirà formació en els sectors amb més possibilitats de creixement.

stats