Economia 03/06/2012

Un portaveu al Congrés del PP: "Una intervenció no seria l'apocalipsi"

José María Beneyto, portaveu del PP a la Comissió d'Exteriors creu que el recat d'Espanya seia "una mala notícia", però que si passa "caldrà viure amb això"

Efe
2 min
José María Beneyto, portaveu del PP a la comissió d'Afers Estrangers del Congrés / EFE

MadridEl portaveu del PP a la Comissió d'Afers Estrangers del Congrés, José María Beneyto, ha afirmat que l'eventual intervenció econòmica d'Espanya és un escenari que "no cal excloure" i que, encara que suposaria un "cert cop" per a la projecció exterior , no seria l'"apocalipsi" per al país.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Beneyto, en una entrevista amb Efe, ha advertit que aquest possible escenari obligaria a adoptar mesures dures com "abaixar el sou dels funcionaris o les pensions", però també a "revisar l'estat autonòmic és clar, que és el més car que tenim".

El portaveu del PP ha recordat que altres socis europeus, com Portugal i Irlanda, han vist intervingudes les seves finances sense que s'hagi produït el col·lapse, ni el descrèdit dels seus mandataris.

"Si al final, perquè és clar que és un escenari que no cal excloure, hi ha una intervenció, tampoc és l'apocalipsi. Caldrà viure amb això. Portugal està vivint amb això d'una manera relativament pacífica, i Irlanda ha viscut amb això i ha tirat endavant", ha respost Beneyto a la pregunta de si Espanya es pot veure abocada a un pla de salvació.

Segons la seva opinió, en no disposar Espanya de suficient liquiditat, el Govern hauria creuar "una sèrie de línies vermelles de l'Estat del benestar i de l'estructura constitucional" que s'han evitat traspassar fins ara.

Ha recordat que la intervenció a Portugal i Irlanda ha deixat en mans d'una troica –delegació integrada per la UE, l'FMI i el Banc Central Europeu– la supervisió de les mesures financeres.

Beneyto ha reconegut que des del punt de vista de la imatge d'Espanya a l'exterior i de la seva credibilitat, la intervenció seria una "mala notícia".

Creu que el govern espanyol de Mariano Rajoy té una "legitimitat democràtica tan forta", aconseguida a les urnes fa poc mesos, que la hipotètica intervenció representaria un "cert fracàs del conjunt d'Europa" davant la pressió dels mercats.

stats