Economia 03/06/2012

El govern espanyol nega haver rebut "pressions" d'Alemanya perquè demani un rescat financer

Fonts de la Moncloa desmenteixen una informació publicada al diari alemany 'Der Spiegel', segons la qual el ministre de Finances de Merkel hauria pressionat el seu homòleg espanyol, Luis de Guindos, perquè Espanya anés al rescat financer per solucionar els problemes de la banca

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol ha negat aquest diumenge haver rebut "pressions" del ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, perquè l'executiu espanyol demani el rescat del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF), segons apuntava aquest dissabte el setmanari alemany 'Der Spiegel'. El diari assegura que Schäuble va pressionar el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, en una trobada dimecres passat a Berlín, perquè Espanya anés al rescat financer pels problemes de la banca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de Moncloa han assenyalat que la conversa entre els dos ministres va ser "llarga i complexa" i es va centrar bàsicament en la unió bancària europea i en la proposta plantejada ahir pel president del govern, Mariano Rajoy, per a la creació d'una autoritat fiscal europea que harmonitzi les polítiques fiscals.

A Berlín, fonts governamentals alemanyes consultades per Efe han indicat, sense afirmar ni desmentir les informacions de 'Der Spiegel', que "la decisió sobre si anar o no al fons de rescat és competència exclusiva del govern espanyol".

El setmanari sosté, sense especificar fonts, que la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el seu ministre de Finances pressionen Espanya perquè recorri al Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF), davant el perill creixent d'un contagi a altres països del sud d'Europa en cas d'un possible abandonament de Grècia de la zona euro.

D'acord amb aquesta publicació, el govern alemany estima que la banca espanyola necessitarà una injecció de capital de 50.000 a 90.000 milions d'euros.

Alemanya rebutja la possibilitat que els bancs puguin rebre directament ajuda del fons europeu de rescat sense passar pels governs, una fórmula per la qual advoca la Comissió Europea, el Fons Monetari Internacional i diversos països, entre els quals, Espanya i Estats Units.

stats