Economia 29/08/2012

La prima de risc espanyola cau fins als 508 punts tot i la petició de rescat de Catalunya

Els inversors relaxen la seva desconfiança en el deute espanyol, tot i que l'Íbex-35 no recupera els números verds

Ara
2 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola, l'indicador de referència per mesurar la confiança dels inversors en el deute públic de l'Estat, ha tancat la sessió en els 508 punts bàsics, cinc per sota del seu tancament d'ahir, tot i que només començar la jornada s'ha disparat per sobre del 520 punts, després que ahir el govern català anunciés oficialment que s'acolliria al fons de liquiditat per a autonomies amb una sol·licitud de 5.023 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diferencial entre els bons espanyols i alemanys a 10 anys ha arribat a cotitzar durant la sessió per sobre dels 524 punts bàsics, 11 més que en el tancament de dimarts. A les 14.00 h, però, l'ascens era més moderat i ha acabat caient fins als 508 punts.

La so·licitud de rescat catalana ha tingut un ampli ressò internacional, i la premsa especialitzada, com el 'Financial Times', ha considerat que "atia els temors pel deute espanyol".

Els bons de deute espanyol a 10 anys s'han negociat en el mercat secundari amb un interès del 6,45%, lleugerament inferior a l'obertura, i els seus equivalents alemanys s'ha encarit fins a l'1,37%.

La borsa espanyola no ha arribat a invertir la tendència amb què ha obert i només ha estat capaç de moderar les pèrdues fins al 0,38%. El selectiu, però, ha salvat els 7.300 punts, i ha tancat sis punts per sobre d'aquesta barrera psicològica.

El valor que més ha pujat, amb diferència, ha estat Bankia, que ha guanyat un 16,15%. Darrere seu s'hi han situat el Sabadell, amb un creixement del 2,38% i Amadeus, que ha guanyat un 2,12%.

A la part baixa hi han acabat Gamesa, que ha caigut un 2,33%, Arcelormittal, amb un 2,02% de pèrdues, i Mediaset, que ha perdut un 1,94%.

La majoria de borses europees han viscut una jornada de pèrdues. Frankfurt ha estat l'única que ha acabat amb números verds, guanyant un 0,11%, però París ha perdut un 0,51%, Milà un 0,33% i Londres un 0,56%.

stats