Economia 06/01/2012

La prima de risc espanyola torna a enfilar-se i supera el nivell de principi de desembre

Ha arribat als 385 punts bàsics en l'inici de la sessió d'aquest divendres

Efe
1 min

MadridLa prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany del mateix termini, ha tancat la sessió d'aquest divendres amb un increment de 385 punts bàsics, el nivell més alt des de principi de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys era del 5,71%, mentre que la del bo germànic queia a l'1,85%.

En la sessió d'aquest divendres, la prima de risc espanyola ha sumat vuit punts bàsics i ha arribat a marcar un màxim de 387 punts.

En la primera setmana de l'any, la prima de risc ha passat dels 325 punts bàsics amb què va obrir dilluns als 385 d'avui, cosa que suposa un increment de 60 punts en cinc sessions.

El deute sobirà europeu torna a acusar les tensions que provoquen els dubtes sobre la reforma del sistema financer espanyol, la solvència de les entitats financeres europees, el risc que Grècia entri en fallida malgrat les ajudes, i la possibilitat que Hongria, que no forma part de la zona de l'euro, hagi de rebre ajuda de l'FMI i de la UE.

Les primes de risc d'altres països de la zona euro segueixen trajectòries diferents, però sempre en nivells molt alts. La de França ha pujat fins a 151 punts bàsics des dels 139 amb què va tancar aquest dijous, encara afectada pel mal resultat de la subhasta d'ahir.

La de Bèlgica ha tancat gairebé sense canvis en 278 punts bàsics, la d'Itàlia ha pujat lleugerament a 528, amb la rendibilitat del seu bo a deu anys de nou per sobre del 7%, la de Portugal ha caigut a 1.139, i la de Grècia, a 3.307.

stats